angolkert.hu - Kertdesign, kerti ötletek

 

Három alapelv: Könnyű ápolhatóság, praktikusság, kertdesign

 

A könnyű ápolhatóság és a praktikusság mellett természetesen ugyanúgy számít a kert kinézete, a kertdesign is. Fontos azonban, hogy ez utóbbi ne kerekedjen az első két szakmai követelmény fölé, mert a legszebb kert sem tudja betölteni örömkeltő szerepét, ha az ápolása bonyolult, sok munka órát , extra odafigyelést igényel, holott a Megrendelő elsődleges szempontja a mutatós, ízléses, ám könnyen fenntartható kert kialakíttatása volt.

Kertdesign
Kertdesign

Lehet a kertünk modern, klasszikus vagy akár vidéki stílusú, de bármelyiket választjuk is, mindig próbáljunk a lehető legjobban arra törekedni, hogy mindhárom alapelvnek megfeleljen. Kertünket így hosszútávon élvezni fogjuk és nem megy át bosszúságba a mindennapi kerti munka. Sőt, ha ügyesek vagyunk és pontos tervet készítünk, évről évre fejleszteni is tudjuk.

Angolkert
Angolkert
Kertdesign

A kertfelmérés során nem csak a terület méreteit kell feljegyeznünk, hanem a Megrendelő stílusát és ízlésvilágát is fontos a lehető legjobban kiderítenünk, mivel ezekre a fontos információkra is szükségünk van a tervezés során. Sokszor tapasztaljuk azt, hogy a kerttulajdonos nem tudja pontosan mit szeretne, mert sok téves információ kering az interneten és az ismerősei körében is. Ez egy komoly zavart okozhat a kertre gondolt kertkialakítási költségekben is, mert sokszor jócskán alulbecsülik a szakszerű építéshez szükséges kertépítésre szánt összeget. Így fordul az elő sajnos, hogy felelőtlenül ígért spórolási lehetőségek miatt, a Megrendelő nem a kertépítésre legjobban alkalmas kivitelezőt választja. Ez katasztrofális hibát okozhat, mind anyagilag, mind szakmailag, hiszen a nem megfelelően kivitelezett munka kijavítása, már ha ki lehet javítani, időpazarlással és sajnos többletköltséggel is jár.

 

A teljes cikk elolvasható az SD Kertépítés oldalán: http://s-d.hu/kert/kertdesign.php

 

Mindenkinek kellemes időtöltés és jó kertészkedést kívánunk!

 

2015-02-03

Spiegel Ákos

Írta és a fotókat készítette: Spiegel Ákos

Angolkert.hu - parkosítás