angolkert.hu - Miért érdemes kertet terveztetni?

A szép kert egy gondos tervezés és szakszerű kivitelezés eredménye. A növények állandó változása (nagyság, forma, szín) miatt érdemes megbízható szakemberhez fordulni. Ne sajnáljunk arra áldozni, hogy a tervezés szabályai és szakmai követelményei alapján egy kerttervező, kertépítő álmodja meg velünk a majdani kertünket!

kerttervezés
kerttervezés
kerttervezés

A pontos felmérés és egyeztetés után egy méretarányos terven, egy látványterven kaphatunk képet arról, milyen is lesz a terület végleges stílusa, funkciója, a kert adottságainak megfelelően. Íme, néhány példa azok közül a dolgok közül, amit egy kertépítő a tervezés során nem hagyhat figyelmen kívül:

 
  • Az árnyék, fényviszonyok nagyban meghatározzák, hogy a térre milyen növényeket választhatunk, a játéktér, pihenőrész hol helyezkedjen el.

  • Hogyan legyen megközelíthető egyes funkciós rész, nemcsak a „két pont között a legrövidebb út az egyenes” elv alapján.

  • A területrészek mérete ez alapján választható, erre lehet az örökzöld és egynyári növényeinket tervezni, nagyság, szín, forma átgondolásával.

  • Van-e gyerek a családban, eszerint választani növényeket, dekorációt, stb. Például a játszótér kialakítása mellett gondolni kell arra, mi lesz, ha majd a gyerekek megnőnek, hogyan tud a kert is átalakulni, esetleg milyen új funkció fér majd bele.

  • A területi adottságok, a vízelvezetés megoldása, a gyerekek, a házi állatok mind-mind befolyásoló tényezők, de még a Tulajdonos személye, kora, vagy egészségi állapota is szempont ilyenkor, ha csak az emelt ágyásokra, a lépcsőkre, a szúrós növényekre, vagy a könnyű ápolhatóságra gondolunk.

kerttervezés
kerttervezés
kerttervezés
kerttervezés

A megépített kert az évek múlásával válik igazán kertté, és akkor látjuk be mi, hogy a szakember által jól megtervezett, és szakszerűen kivitelezett téralakítás hálás látványt fog nyújtani. Örömünket leljük a változatos textúrában, a ragyogó színekben, kertünk fejlődésében, és ez a kellemes látvány megfelelő odafigyelés és ápolás mellett sokáig meg is marad a Tulajdonosnak...

kerttervezés
kerttervezés

 

Mindenkinek kellemes időtöltés és jó kertészkedést kívánunk!

 

2015-03-30

Spiegel Ákos

Írta és a fotókat készítette: Spiegel Ákos

Angolkert.hu - kerttervezés, kertépítés és parkosítás